Café do Maciço de Baturité: sabor de história, cultura e turismo

Authors

Josefranci Moraes de Farias Fonteles (ed)
Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Ceará – IFCE
https://orcid.org/0000-0003-0167-4202
Lourival Soares de Aquino Filho (ed)
Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Ceará – IFCE
https://orcid.org/0009-0003-2997-2129
Maria do Socorro de Assis Braun (ed)
Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Ceará – IFCE
https://orcid.org/0000-0003-2059-6182

Keywords:

HISTÓRIA, CULTURA, TURISMO, CAFÉ SOMBREADO, MACIÇO DE BATURITÉ

Synopsis

Due to the historical, economic and social importance of coffee in the region as a driving force for socioeconomic development, producing and distributing wealth, in addition to the capacity to develop the tourism production chain, it is justified to publish the book on the subject of coffee, in commemoration of the ten years of existence of the IFCE - Campus Baturité, since in addition to showing the historical, cultural and socioeconomic context of this spice in the Maciço de Baturité, both from the past and the possibilities of influencing the development of tourism in the future, it can serve as a collection for researchers and scholars.

References

CEARÁ, Secretaria do Planejamento e Gestão. Planejamento Participativo e Regionalizado - Caderno Regional Maciço de Baturité. Fortaleza, IPECE, 2017.

INSTITUTO DE PESQUISA E ESTRATÉGIA ECONÔMICA DO CEARÁ – IPECE. Perfil Municipal Baturité, 2017. Disponível em: https://www.ipece.ce.gov.br/wp-content/uploads/sites/45/2018/09/Baturite_2017.pdf. Acesso em: 20 maio 2020.

PORTO. Luana Cavalcanti. Cortes e recortes do turismo no Maciço de Baturité – CE: reflexões a partir da avaliação do programa de apoio ao turismo regional (PROA-TUR). Dissertação. Universidade Federal do Ceará. Mestrado Profissional em Avaliação de Políticas Públicas, 2008

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Published

December 19, 2023

Details about this monograph

doi

10.21439/edifce.33.26